Dr. Bulut, et tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktaları vurgulayarak, “Etin kesilmesinin ardından bir gün beklemek daha sağlıklı olabilir. Otlayan ve gezen hayvanların etini tercih etmek sindirimi kolaylaştırır. Küçükbaş hayvan eti büyükbaş hayvan etine göre sindirimi daha rahat olabilir. Et pişirme yöntemi olarak haşlama öneriyoruz. Et tüketiminde yanında tatlı karbonhidratlar yerine lifli ve yeşil yapraklı sebzeler tercih edilmelidir. Haftada en fazla 2 defa et tüketimi yeterlidir. Kesilen kurban eti taze olduğunda kaslarda korku etkisi ile spazm oluşabilir, bu nedenle tüketimini bir süre bekletmek sindirim açısından daha iyidir. Et tüketiminden kaynaklanan sindirim problemlerinden kaçınmak için bu önerilere dikkat etmek önemlidir. Ayrıca, kesilen kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak da önemlidir.” dedi.
Related Posts
C vitamini depolarını fulleyen mucize meyve! Bağışıklığı dipçik gibi yapıyor, daha iyisi yok
- Hayati Karagöz
- 26 Kasım 2024
- 2 min
- 0
C vitamini, bağışıklık sistemini desteklemekten cilt sağlığını iyileştirmeye kadar sayısız önemli faydası, görevi olan temel…
“KOAH’ın Tanı ve Tedavisinde Çarpıcı Değişikler Var”
- Hayati Karagöz
- 23 Kasım 2024
- 4 min
- 0
Ülkemizde ve tüm dünyada oldukça yaygın görülen Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığının (KOAH) sıklığının artarak devam…
Taner Karataş kimdir? Hemşire Taner Karataş ne dedi?
- Hayati Karagöz
- 22 Ekim 2024
- 4 min
- 0
Yenidoğan çetesi soruşturmasında adı geçen bir hastanede 2018 yılında çalışan hemşire Taner Karataş, çetenin faaliyetlerini…